o lume nebuna nebuna

Nu stiu daca voua vi se intampla cum i se intampla Fondantei, dar tare sunt curioasa daca experientele voastre actuale implica persoane care efectiv par ca au luat-o razna.

Unii mai mult, unii mai putin. Unii pe motive justificate, altii pe nimicuri. Dar oricum ar fi, nebunia este prezenta. Este ca si cum s-ar transforma in alte personaje. Sau joaca rolul altcuiva. Este ca si cum ar fi o epidemie de boli mintale contagioase pare-se. Ca se ia. Se raspandeste. E ca un virus. Unde gaseste teren propice, te-a luat Gaia. Mai devreme sau mai tarziu.

Nu totii trec prin asta. Exista si oameni echilibrati cu multa lumina care razbate prin invelisul fizic. Nu de acestia ne ocupam aici.

Fondanta de vreo saptamana se simte ca un observator intr-o clinica psihiatrica. Tot felul de personaje care emit tot felul de comportamente pe care le gasesti in cartile de psihologie. Nu glumesc. Am citit ceva despre subiect la viata mea si acum doar remarc trasaturile fiecarei tulburari in parte. Caci cam asta a vazut Fondanta. Tulburari comportamentale.

Si mai exact: isteria nene. Sau ma rog, tulburarea histrionica. Asa zice in carti. Observasem prin trecerea mea in viata asta psihopatia, narcisismul si tot felul de chestii d-astea.

Cred ca toti cei care respiram acum pe Pamant suntem intr-un fel sau altul, intr-o masura mai mare sau mica afectati de vreo tulburare d-asta. No doubt about it. De aici si expresia fiecare cu pasarica lui!

Problema cu care se confrunta Fondanta este urmatoarea: Ce se face in cazurile astea? O iei la fuga despletita unde vezi cu ochii sau stai cuminte ca un observator ce esti?

Pentru ca, daca este un virus si se ia, poti sa ai nesansa daca stai o clipa prea mult sa te molipsesti. Si atunci esti halit. Pa si pusi nene.

Cum Fondanta vizualizeaza,  in capul ei personajele astea sunt ca si cum ar crea, fara ca macar sa fie constiente de asta, niste bile de ce dimensiuni vrei tu, cu toate frustrarile lor, supararile si toate cele dubioase.

Si le dau drumul. Si Fondanta cum e ea mai sensibila, le percepe si aici incepe dezmatul. Fondanta “a reusit” sa slabeasca 5 kg in 5 zile. Nu ca ar fi avut nevoie. Nimic grav aici caci aceasta inseamna ca tot in 5 zile le pune ea inapoi. Nu asta e panica.

Panica e ce ne facem cu lumea nebuna? Cred ca e ca un fel de test de anduranta al fiecaruia in parte dintre noi pana clacam. Ori ne virusam ori plecam. Acum de-abia am inteles ca pana la urma asta e singura solutie. Pana una alta.

Avand in vedere ca bilele astea de energie m-au dat gata saptamana asta, ma duc frumusel la culcare ca sa ma recuperez.

Promit ca bilele de acum inainte sa nu mai aibe nici un efect asupra mea caci nu prea ma simt bine. Deocamdata. Maine e o noua zi si in noaptea asta beau potiunea magica si de maine sunt imuna la “virusul” asta. Am zis!

Mao semneaza cu labuta lui dreapta caci obo Fondanta a clacat cu nasul in perna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s