Nenea

Fondanta ieri se afla la aeroport s-o duca pe Ciclama, care era imbracata in ciclam evident. Ajunsi acolo, Fondanta a decis sa astepte in masina.  Si cum statea asezata comod pe scaunul luxos al Furiei Negre butonand telefonul cancerigen, ia uite ca pe acolo trece un nenea care a recunoscut Fondanta.

Nenea asta il stia ea mai demult. De vreo 7 ani mai precis. Bucuroasa de reintalnire, Fondanta a iesit pe asfalt si au stat de vorba despre una, despre alta.

S-a facut cum s-a facut si mai pe seara Fondanta l-a primit pe nenea in vizita. L-a cinstit, l-a omenit. Acum nenea, vazand bunele intentii ale Fondantei, a considerat de cuviinta sa ramana peste noapte pe canapea. Zis si facut. Fondanta nu a fost prea incantata, dar alternativa era sa plece noaptea. Si cum nenea se plangea de varianta asta si cum ea nu are o inima rea, l-a lasat sa ramana.

Si somn. Spre dimineata, Fondanta l-a auzit pe nenea ca s-a trezit, l-a auzit cum a trecut pe la baie si dupa a mirosit fumul infect al unei tigari. A vorbit ea Fondanta, a pus niste intrebari. Dar de unde, caci Fondanta nici nu stia ca vorbeste singura.

A mai stat ce a mai stat in patul imens si apoi s-a ridicat. A cautat nenea prin casa dar ioc. Nici urma. Nenea plecase. Pur si simplu.

Fondanta a stat mirata ceva vreme pe canapea, incercand sa inteleaga plecarea asta. Nu a reusit, s-a gandit ca poate s-o fi speriat nenea. E posibil. S-a mai gandit ea sa dea un telefon sa intrebe daca totul e in regula. Dar s-a sucit si nu a facut nimic. A stat in banca ei.

Din cate isi aduce aminte Fondanta din trecut, parca era ceva cu nenea asta. El se plangea ca a facut nu stiu ce si eu am inceput sa-l evit. Oare de ce?

Fondanta aseara s-a tot chinuit sa-si aduca aminte ce anume era ce a deranjat-o la vremea respectiva la nenea asta de il evita, dar cum mintea cea creata refuza sa munceasca, nu si-a mai batut capul si a zis sa fie de buna credinta. Zis si facut.

Degeaba. Ce o fi fost cu plecarea asta asa parca pe furate?

Pana la noi informatii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s