Reactii neadecvate

Ajunsa acasa, Fondanta s-a asezat pe canapea si statea de vorba cu Mr. Yellow, un amic de-al ei. Si in timp ce domnul vorbea si gesticula, Fondanta a avut niste ganduri ce au trecut cu niscaiva viteza prin cap. Dar ea, Fondanta, stia ce face si doar a intins mana si le-a prins din zbor spre a le putea pune pe hartie…vorba vine.

Asa ca, cum stateam eu picior peste picior pe canapea, m-am trezit gandindu-ma la anumite situatii din viata mea si respectiv anumite reactii ale unor semeni de-ai nostri. Din alta perspectiva. Probabil din cauza uleiului de peste bogat in omega 3 pe care il ingurgiteaza Fondanta in fiecare zi mai nou.

Ideea care m-a pocnit este ca mi-am dat seama de un adevar sau cel putin perceptia mea a fost asta si anume ca iti poti da seama de asa zisa sanatate psihica a unui individ dupa reactiile lui in fata situatiilor cu care se intalneste.

Bun. Daca pornim pe premiza ca gandul asta este adevarat si valabil, atunci intrebarea care se pune este urmatoarea: Dupa ce ma ghidez? Care imi este instrumentul de masura?

Pentru ca eu, ca individ, pot masura reactia cuiva in fata unei situatii date ca fiind adecvata sau nu numai dupa barometrul meu, ca sa zic asa.  De unde stiu eu ca reactia mea in fata aceleiasi situatii este cea adecvata?

Tot eu zic ca raspunsul la intrebarea asta este – Inima. Inima este cea care iti spune. Si atunci daca inima iti spune ca in fata aceleasi situatii au fost doua reactii si una ti s-a parut neadecvata, chiar daca a fost a ta sau nu, atunci asa este.

Poate indivizii care au o reactie neadecvata in fata unor situatii nu au toate datele problemei. Poate nu vad the big picture. Poate nu vad bine. Cum sa explic reactia nepotrivita? Poate doar asa.

Inima imi spune ca nu au toate datele problemei. Si atunci e usor de cazut in capcana de a avea reactii neadecvate. Pentru ca ei nu stiu despre ce e vorba cu exactitate. Sau poate doar e felul in care iti poti da seama de asa-zisa sanatate psihica. A lui sau a ta. Sau ambele. In acelasi timp.

E ca si cum ai fi supus incontinuu, atata vreme cat esti in starea de veghe, unui test. Esti nebun sau nu? Sau ce alegi in situatia data? Ce reactie ai? Si ai grija ca in functie de reactia ta, noi iti zicem daca este cea adecvata sau nu. Avem noi un barometru special. Cu un design deosebit.

Ai si tu, unii ii zic inima, altii ii zic suflet, mai sunt unii de ii zic spirit, unii i-au zis chiar porti catre divinitate…denumiri exista. Tu alegi pana la urma daca iti asculti inima si ai reactia adecvata sau nu . Depinde numai de tine. Doar de tine. Si de alegerile tale pana in fata situatiei. E un cumul.

Tu alegi daca alegi sa fii nebun sau nu.

Reactii adecvate va doresc.

Ah, si in alta ordine de idei, anvelopele si jantele sunt montate pe masina. Furia Neagra mai exact. De doua zile am adidasi! Doua perechi chiar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s