Operatiunea Anvelopa

Vroia ea Fondanta sa-si achizitioneze de mai multa vreme niste anvelope noi, caci deh, era necesar. Visa ea chiar si la niste jante plus cauciucuri, dar si-a zis in barba ca deocamdata e bine si doar cu niste anvelope noi. Zis si facut. Timpul a trecut sau nu si a venit si vremea lor. Caci situatia apare cand este absolut nevoie de ea. Si uite ca a sosit si solul cu anvelopele. Fondanta cum e ea obisnuita, daruieste incredere pana la proba contrarie. A mers pe mana solului. S-a suit in furia Neagra si s-a dus la Vulcanizatorul Sef care o astepta dupa cum aranjase solul.

Acolo, 2 roti au fost scoase urmand sa inceapa Operatiunea Anvelopa. Fondanta ratacea pe acolo printre cauciucuri si barbati murdari pe maini. Si in salopete. Cand se uita ea mai bine, ce vede oare? Ce citeste ea pe cauciucuri? Scria pe ele Debica Pasio. Debica nene.

Acuma Fondanta nu e ea cea mai tare din parcare in privinta anvelopelor. Nu pretinde nici o clipa ca ar fi priceputa aici. Dar, de cand are masina, a vrut sau nu a vrut ea sa stie, tot a stiut pentru ca nu a avut de ales. A trebuit sa stie. A invatat. Nevoia te invata.

Dar asta nu inseamna ca nu stie de Debica. Proaste nene. Fara dar si poate. S-a uitat ea pe acolo, a intrebat barbatii murdari…nimic. Toti sustineau sus si tare ca sunt bune.

Acum Fondanta a crezut ca e paranoia, ca ii se nazaresc chestii. Ca face scene deplasate pe la vulcanizarile din diferite comune. A mai sunat ea anumite persoane sa se asigure ca nu face vreo gafa. A trecut chiar si strada pana la vulcanizarea de vis-a-vis sa intrebe. Si nu, nu era paranoia. Si da, Debica sunt low cost.

Iritata un pic de pacaleala solului sau ma rog, de incercare, a rugat barbatul murdar sa monteze totul la loc caci ea nu doreste aceste anvelope.

S-a suit din nou in Furia Neagra si a ajuns la luxosul apartament. Unde a cautat ea si stupoare, a gasit. A gasit nu doar anvelope cat si jante. La acelasi pret cat toate Debica alea. Cum asa?

Pentru ca adevarul iese intotdeauna la iveala. E o vorba. Intotdeauna.

Si la multi ani!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s