Raul e banal

Da, asta m-a pocnit azi. Un pic mai devreme. Citeam niste stiri ca sa mai vad ce fac astia in 3D si cum se mai invart. Si a venit asta cu raul. E banal nene.

Tocmai prin prisma faptului ca este la indemana tuturor. Tocmai pentru ca e drumul cel mai usor de ales. Tocmai pentru ca te fereste de complicatii. Sau cel putin iluzia asta ti-o da.

Asa a ajuns sa mi se para. Banal. Continui sa intalnesc in drumul meu pe aici oameni care aleg raul ca si atitudine. Raul si tot ceea ce implica el. Raul ca si comportament. Categoric vine de unde vine si frica. Din acelasi loc.

Acum ceva vreme asta ma durea. Ma irita. Ma bloca. Ma facea, in acelasi timp,  sa simt durerea celor care alegeau raul. Ma facea sa cred ca astfel de oameni au doar nevoie de putina lumina si de mult bine pentru a-si aduce aminte de ele. Ca altfel cum ar fi putut sa aleaga raul?

Doar daca nu stii cum e cealalta atitudine te incapatanezi sa stai acolo. Dar nu. Uite ca nu.

Acum nu ma mai irita astfel de comportamente. Nu ma mai dor. Nu mai imi bat capul cu astfel de oameni. Si mai mult decat atat, am ajuns sa-i evit. Pentru ca sunt banali.

Nu mai stau sa explic nimanui nimic. Cu atat mai mult oamenilor banali. Si extrapolez si zic ca rautatea tine de prostie. Si prostii sunt banali.

2 thoughts on “Raul e banal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s